Året börjar med MyDOG

Collie ligger vid dörren.

Den 5-8 januari går hundevenemanget MyDOG av stapeln i Göteborg.  Det bjuds på två internationella hundutställningar, final i Agria Freestyle Elite Challenge och massor av andra aktiviteter för hundintresserade. 

Årets utställningshund 2017

Under MyDOG-helgen ska det prestigefyllda priset Årets Utställningshund 2016 delas ut. I ett helt år har hundägarna rest runt i landet med sina hundar och deltagit på olika utställningar. Nu när den som fått bäst resultat ska prisas står det mellan två flatcoated retrievers, en faraohund och en saluki:

Castlerock Simply Magic
Ras: Flatcoated Retriever 
Ägare: Anette Dyrén

Qirimizi Ovation
Ras: Saluki
Ägare: Nicklas Ericksson och Ingunn Solberg Eriksson

Vaskurs Jack Sparrow Qonjacson
Ras: Faraohund
Ägare: Jenny Hall

Caci's Lock n'Cute
Ras: Flatcoated Retriever 
Ägare: Lina Jernberg

Missa inte finalen och den färgsprakande prisutdelningen på My Dog. Förutom äran får vinnaren fina priser från Agria Djurförsäkring.

Agria Freestyle Elite Challenge

På lördagsförmiddagen på MyDOG kommer det att bjudas det på flera uppvisningar när det är dags för finalen för Agria Freestyle Elite Challenge. Freestyle är en åskådarvänlig hundsport där hund och förare genomför ett program till musik som bedöms och poängsätts av domare.  I finalen deltar åtta ekipage från vardera gren: Freestyle och HtM. Under året har hundarna och deras ägare kvalat i uttagstävlingar på olika håll i landet.

Nose Work nytt för i år

Nytt för i år på MyDOG är tävlingar i Nose Work, som går ut på att hunden ska tränas till att hitta olika doftgömmor. Varje dag under mässan startar en officiell klass med tävlanden i Nose Work och det gäller att samla poäng på varje delmoment. Lyckas hunden få alla rätt blir ekipaget kvalificerat till söndagens final. 

Agria på MyDOG

Kom gärna förbi Agria Djurförsäkrings monter på MyDOG. Passa på att vila benen en stund i Agria Breeders Lounge, ta en kaffe och handla för dina ihopsamlade poäng i Agria Breeders Shop. 

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg