Artiklar

Övervikt - ett vanligt problem
2018-03-16 Övervikt hos hundar är ett stort hälsohot som kan ge upphov till kroniska sjukdomar och förkorta livet. Orsaken är okunskap hos hundägare vilket leder till för mycket mat och för lite motion. Som uppfödare kan du före...
Nu ska forskning visa hur hundägare påverkar sina hundar
2018-02-14 Therese Rehn på SLU är en av de som fått stöd från Agria och SKKs forskningsfond i år. I sitt forskningsprojekt ska hon bland annat undersöka hur hundägares sätt att behandla sina hundar påverkar hundarnas beteende oc...
Vad säger BPH om hundens personlighet?
2018-02-14 Vad säger ett BPH om hundens personlighet egentligen? Det har Kenth Svartberg fått stöd från Agria och SKKs forskningsfond för att ta reda på mer om. Vi ställde några frågor till honom om forskningsprojektet. 
Miljoner till forskning för friskare sällskapsdjur
2018-01-31 Vad har studier i förbättrad hälsa hos trubbnosade hundraser, hundens inflytande på människors fysiska och psykiska hälsa och mag-tarmcancer hos katt gemensamt? De är exempel på forskningsprojekt som har beviljats med...
Uppfödarträff med juridik i fokus
2018-01-12 Svenska kennelklubbens chefsjurist Agneta Lönn föreläser om regler och avtal för dig som uppfödare. En viktig föreläsning för alla som föder upp hundar.
Temakväll kastrering
2018-01-12 Agria Breeders Club och Jämtland Härjedalens kennelklubb bjuder in till en trevlig kväll med tema “Effekter av kastrering hos hund". Anmäl dig redan idag.
Årets utställningshund 2017 heter Zinnia
2018-01-10 Efter ett år fyllt av stora och små hundutställningar runt om i landet är det klart. Årets utställningshund 2017 heter Merrymac Zinnia Of Gold Again och är en irländsk terrier.
Kom och säg hej på MyDOG
2017-12-28 Ska du till MyDOG i Göteborg 5-8 januari? Glöm då inte att komma förbi Agrias monter. Visar du upp ditt sms för oss får du en liten present – bara en sån sak.
Se upp för julens faror
2017-12-20 Vackra paket, smarriga bakverk och choklad, väldoftande blommor i fönstren och levande ljus. Julen är härlig, men kan också innebära fara för hunden. Faktum är att i december drabbas flest hundar av förgiftning och må...
Bildtävling på Facebook
2017-12-05 Vinn en fin julklapp till din hund! Allt du behöver göra för att tävla är att lägga upp en bild med julstämning på Agria Breeders Clubs Facebooksida.