- Agria har satsat fullt ut på att skapa trygghet för djuren och djurägare i mer än 125 år. Vi ser nu en stor potential i att öka andelen försäkrade djur i Finland och erbjuda samma trygghet för alla djur och djurägare i hela Norden, säger Birger Lövgren, vd i Agria Djurförsäkring.

Agrias hemmamarknad Sverige har troligen världens högsta försäkringsgrad med 80 % försäkrade hundar. I Norge och Danmark är cirka 35 % av hundar försäkrade, medan motsvarande siffra för Finland är 20 %. 
 
Precis som i övriga Norden väljer Agria att samarbeta med djurägarorganisationer. I Finland var ett färskt avtal med Kennellitto avgörande för startskottet. 
 
- Vi är väldigt glada över samarbetet, det fantastiska välkomnandet och all hjälp som vi har fått av representanterna för Kennellitto, säger Anna Linder, nyrekryterad chef för etableringen med lång erfarenhet från försäkringsbranschen och aktiv inom hundvärlden. 
 
Nära samarbeten med djurägaorganisationer är en viktig del av Agrias vinnande koncept. Andra delar av Agrias framgång är att rekrytera medarbetare med intresse för djur, att ha egna veterinärer samt stödja nordisk forskning till nytta för hund och katt.
 
- Det är viktigt för oss att vara en del av djurens värld i alla led. Vi kommer rekrytera ett tiotal personer under våren och söker i första hand medarbetare med erfarenhet av djur, säger Anna Linder.  
 
Agrias försäkringserbjudande kommer i princip att vara samma som i resten av Norden. Mer detaljer kring produkternas innehåll kommuniceras i ett senare steg inför säljstart den 1 juni. I första hand marknadsförs djurförsäkringar för hund och katt.