-          Jag förlorade mitt hjärta till rasen collie redan under min uppväxt. Min granne födde upp collies och det var så jag kom i kontakt med dem, berättar Monica Johansson.

Mentalitet, hälsa och exteriör

Redan efter några år som uppfödare började Monica tävla med sina hundar och insåg då hur viktig funktionaliteten var för henne. Nu inriktar hon hela sin avel mot att få fram collies med bra mentalitet, hälsa och exteriör som fungerar som den brukshund den är.  Numera föder hon och Emma Hult, som är delägare i uppfödningen, dessutom upp Tysk spets under prefixet Mironik’s. Det är en frisk ras med en helt annan mentalitet som väl kompletterar hennes collies.

-          Det har under året blivit några kullar och numera har jag ungefär 2-3 kullar per år. Det roligaste som uppfödare är alla nya människor man träffar, både valpköpare och uppfödarkollegor.

Många fördelar med Agria Breeders Club

Anledningarna till att Monica är med i Agria Breeders Club är flera, men främst är det på grund av valpkitten som hon ger till sina valpköpare.

-          Dessutom får jag som uppfödare poäng för varje försäkrad valp som jag senare kan handla för i Agria Breeders Shop. Jag berättar alltid om Agrias försäkringar för mina valpköpare och de flesta väljer att fortsätta ha sin hund försäkrad där. Jag tycker det är bra då försäkringen är riktad mot rasen.