Det var en hård kamp in i det sista om titeln Årets Utställningshund 2009. Efter att de sista poängen från Hund 2009 räknats stod det dock klart att vinnaren blev Shiraz California Dreamin' - en saluki ägd av Niklas Eriksson och Ingunn Solberg Eriksson.NiklaIngunn, Niklas & Harley.

Niklas och Ingunn berättar att de förstod att deras USA-import som endast är 3,5 år gammal var speciell redan förra året när han gick mycket bra på utställningar. 2009 bestämde de sig för att satsa på att placera sig högt på listan; Årets Hund.
- Att vi faktiskt hade chans på vinst förstod vi först i Växjö i början av november, berättar Niklas.

"Harley" som han kallas till vardags har under 2009 vunnit hela nio(!) BIS i Sverige. Han kom till Sverige från USA när han var ett år gammal och är resultatet av en insemination med semin från en hane som Niklas tidigare ägde och visade i USA (Baghdad Globetrotter).

Att Harley inte är någon vanlig hund utan någonting extra har både Niklas och Ingunn helt klart för sig.
- Han är en kombination av många olika bra saker. Hans rörelser, hur han visar upp sig och det ursprungliga sättet att vara är det som gör honom till den fantastiska showhund han är, förklarar Niklas och Ingunn stolt.

Handler tillika ägare Niklas Eriksson tar ut steget nästan lika fint som Harley själv :-)

Efter prisutdelningen i MyDOG's stora finalring var det fotografering och bubbel i Agrias monter där de fem främst placerade på listan Årets Utställningshund skålade för sina framstående placeringar.

Firande i Agrias monter.