Vem kan annonsera på Köpa Hund?

Alla som registrerat en valpkull hos SKK med några få undantag. Undantagen gäller uppfödare som av någon anledning just nu är föremål för en prövning juridiskt inom SKK eller där en kennelkonsulent stoppat vidare valphänvisning tills kenneln åtgärdat påpekade fel och brister.

Vad kostar det att annonsera på Köpa Hund?

Hela tjänsten är kostnadsfri både för uppfödaren och valpköparen.

Hittar man bara valpar på Köpa Hund eller finns det omplaceringar av vuxna hundar där också?

För närvarande finns bara valpar upp till sex månader på Köpa Hund. SKK diskuterar dock just nu möjligheten att öppna för annonser gällande omplaceringshundar och även hur en uppfödare skulle kunna föravisera att den planerar en kull framöver.

Hur gör man om man vill lägga ut en valpkull?

När uppfödaren registrerar sin valpkull så får den en inloggningskod som ger uppfödaren möjlighet att själv styra sin annons. T e x lägga in bild på valpkullen, ange priset på valparna m m. Uppfödaren kan också genom inloggningen skriva ut köpeavtal, fodervärdsavtal och valpbesiktningsdokumentet.

Vilka kennlar visas i registret med uppfödare?

Kravet är att uppfödaren under de senaste fem åren fött upp en valpkull och samtidigt att denna medgivit rätt för SKK att publicera namn och adress enligt PUL lagstiftningen.

Fördelar med att annonsera på Köpa Hund som uppfödare bör känna till?

Idag har sajten strax över 2000 besökare om dagen, varav hälften är unika. Det innebär att runt 200 000 potentiella valpköpare söker valpar till salu på sajten. SKK har idag en omfattande annonsering på andra nätplatser för att göra Köpa Hund känd som den bästa nätplatsen för valpar till salu.

För mer info se: www.skk.se/kopahund.