Det är viktigt att du transporterar din hund på ett säkert sätt i bilen. Det kan du göra genom att ha en särskild bilbur för hundar eller med ett säkerhetsbälte anpassat för hund. Sedan finns det även tillbehör som du kan komplettera med för att göra det mysigare för hunden eller för att skydda inredningen i bilen. Här kan du läsa mer om olika tillbehör för hundar i bilar.

Hundbur i bilen

En bilbur anpassad för hundar tryggar bilfärden för din hund. Det finns särskilda bilburar utformade för hundar som är säkra om bilen plötsligt behöver bromsa in kraftigt. Tänk på att placera hundburen så hunden får skugga samt att ventilationen är bra där hunden sitter.

Bilbälte för hundar

Det finns speciella säkerhetsbälten framtagna för hundar. Dessa skyddar på samma sätt som säkerhetsbälten för människor. Det finns olika varianter på marknaden, där vissa till och med är krocktestade. Se till att välja en säker och godkänd säkerhetssele till din hund för bästa skydd!

Transportväskor och bilsitsar

Det finns även andra produkter på marknaden för hundar i bilar. Tänk på att endast en väska eller sits inte skyddar hunden om bilen behöver bromsa in. Väskor och sitsar är ofta framtagna för att ge hunden en mysig plats att ligga på i bilen samt skydda bilen från hundhår och tassar. Har du en transportväska eller bilsits för hund, se då till att ha säkra upp hunden med bilbälten eller selar som säkrar hunden vid en inbromsning.

Baksätes- eller bakluckeskydd för bilen

Hundar fäller hår, är ibland smutsiga och blöta. Detta vill de flesta inte få in i bilen. Då finns det skydd för både säten och bakluckor att köpa. Viktigt att tänka på att dessa endast är skydd för bilen och inte hunden. Se till att säkra upp hunden med bilbur eller säkerhetsbälte också!