Förutom rena vildsvinsskador har Göran varit med om att få hundar påkörda.

– Två av mina duktiga hundar drunknade också under jakt på Halle Hunneberg, berättar Göran.

Dessa tragiska skador ledde till att Göran ville ta fram en skyddsväst med ett fullgott skydd av hundens vitala delar som samtidigt gjorde hunden synbar för trafik med hjälp av ordetliga 3M reflexer.

– Givetvis skulle västen också hålla hunden flytande om den gick ned sig i en vak eller liknande och inte riskera att bli ”klädsim” för hunden, säger Göran.

Anpassa västen med olika tillbehör

För cirka sju år sedan tillkom vargstål som ett tillbehör för Protectors västar.

– Det var efter önskemål från SLU och Viltskadecenter som det effektiva vargstålet togs fram. Tanken med våra västar är just att man ska kunna öka skyddsklassen på en grundväst. Det går till exempel också att ta ur vildsvinsskyddet och lägga in mer flytkraft för simträning.

Idag säljs Protectors västar i mer än tio länder. En av de mest uppskattade egenskaperna är enkelheten att ta på och av västen.

– Västen finns i sex storlekar och för att hitta garanterat rätt storlek behöver du endast mäta hundens omkrets bakom bogen. Mycket enklare än så blir det inte.

Protectors västar kommer även med en så kallad ”unghundsgaranti”.

– Den innebär att om du har en unghund som ska jagas in innan den är färdigvuxen så rekommenderar vi ändå att du skyddar hunden direkt. När hunden vuxit ur västen byts västen bara upp en storlek - utan kostnad! Ett mycket populärt erbjudande, berättar Göran.

Ingen självrisk på försäkringen och rabatt

Förutom västen Protector Pro, som är en skyddsväst mot vildsvin och varg samt drunkning, finns också Protector Euro som är en ren vildsvinskyddsväst men som även klarar lo och kungsörn.

– Dessa västar omfattas dessutom av Agrias självriskgaranti. Den innebär att Agriaförsäkrade hundar som drabbas av en kroppskada genom plötsligt yttre våld samtidigt som den bär någon av ovanstående skyddsvästar slipper självrisk på försäkringen, säger Magnus Berglin på Agria Djurförsäkring.

Läs mer om Agrias självriskreducering här

Nu får alla Agria-kunder dessutom 15 % rabatt på skyddsvästarna Protector Pro och Protector Euro till och med den 15 mars 2013. Skyddsvästen köper du hos din lokala jakthandlare och allt du behöver göra för att erhålla rabatten är att visa upp ditt försäkringsnummer.

Mer information om Protectors hela sortiment hittar du på www.hundskydd.se