Linn tycker om att träna med sina hundar och önskade att fler insåg vad mycket man kan göra med en mops. Förutom utställningarna som Linn åker på så ofta hon kan så blir det lydnad, agility och rallylydnad. Dessutom kör hon ofta kontaktträning i tunnelbanan eller mitt på torget i Farsta centrum, allt för att hundarna ska kunna hålla fokus på henne när det väl gäller.

På utställning har Linn haft en del fina framgångar trots att hon anser att de svarta ibland har svårare att slå sig fram i utställningsringen. Hon ställer två hundar som har två cert var och den delägda svarta hanen stod för en stor bedrift på en SDHK-utställning i Helsingborg förra året då han blev BIR av 43 mopsar, BIS-unghund och BIS-2!

- Det var en stor dag för mig som jag inte kommer att glömma, säger Linn med ett leende.

I lydnadsringen är målet just nu att tävla lydnadsklass 1. I den mer fartfyllda versionen av lydnad, nämligen rallylydnaden, har Linn redan haft framgångar. Hon har tävlat med två olika hundar sju gånger och tillsammans har de sex diplom. Nu efter tre diplom var är båda hundarna uppflyttade i fortsättningsklass.

Linn säger att det som gör rallylydnaden populär och att den nu sprider sig över hela världen är att både hund och förare har jättekul. Under banans gång får du berömma hunden med röst och rörelser hur mycket som helst vilket gör att även den mest envisa mops tycker att det är kul. Linn är jätteglad att hon upptäckte rallylydnaden. Tyvärr började hon med att gå en kurs som inte var särskilt inspirerande och tänkte lägga av. Då fick hon hjälp av en träningskompis att träna sin mopshane från noll till diplom på två veckor, och sedan var Linn fast.

Rallylydnad är en sport på frammarsch. Den inte officiell ännu men Linn säger att sporten förhoppningsvis blir officiell sommaren 2011. På tävlingsbanan har Linn sett taxar, vinthundar, brukshundar, sällskapshundar och vallhundar. Det är en sport för alla!

Linn rekommenderar alla som vill pröva på att gå en kurs först. Det är inte nödvändigt då du kan lära in skyltarna (de olika momenten) själv, då de finns att hitta på internet, men det kan vara bra att lära sig lite knep och få träningstips av någon som kan. På tävling börjar man på 100 poäng och sedan får ekipaget avdrag för alla misstag som kan vara allt ifrån sträckt koppel, att hunden nosar eller att skylten inte utförs på rätt sätt. Om du har 70 poäng kvar när banan är slutförd har du erövrat diplom.

Linn hoppas att fler blir intresserade av rallylydnad och att tävlingstillfällena blir fler för i dagsläget är det inte så många i Stockholmsområdet. Dessutom vill hon gärna se fler mopsar på tävlingsbanorna.

Linns tips är att du börjar träna imorgon!

- Du kommer inte att ångra dig, och gör du det så är det inte hela världen för då har nog åtminstone hunden fått en rolig stund!