Artiklar

Ökad trygghet för katter med TR (FORL)

TR (FORL) är en vanlig tandsjukdom hos våra katter som successivt och smärtsamt bryter ned kattens tänder. Sjukdomen är utbredd och drabbar de flesta katter någon gång under livstiden. Nu ökar Agria tryggheten för kat...

Föreläsning om kattgenetik i Upplands Väsby

Vill du lära dig mer om kattgenetik? Välkommen på föreläsning i Upplands Väsby den 11 april. Ylva Stockelberg som skrivit boken ”Kattuppfödning, avel och genetik" kommer på besök för föreläsa för dig som är uppfödare.

Välkommen på föreläsning om kattgenetik

Vill du lära dig mer om kattgenetik? Välkommen på föreläsning i Tvååker den 28 mars. Föreläser gör Ylva Stockelberg som skrivit boken ”kattuppfödning, avel och genetik". För dig som är medlem i Agria Breeders Club är ...

Katt leker med leksak

Aktivera innekatten

Om man har en innekatt med mycket energi kan det ibland vara en utmaning att bjuda på tillräcklig mental och fysisk stimulans. Här kommer fem tips på hur du kan aktivera din innekatt.

Ta hand om katten på nyårsafton

Att många hundar är rädda för fyrverkerier är ingen nyhet, men även katter kan bli skrämda av smällarna. Här är några tips inför nyårsafton för dig som är kattägare.

Miljoner för friskare katter och hundar

Genom Agria och Svenska Kennelklubben Forskningsfond delas det årligen ut närmare 9 miljoner kronor till forskare i de nordiska länderna. Bland forskningsprojekten som får stöd 2019 finns exempelvis forskning kring di...

Shoppa rosa och stöd forskning

Precis som bröstcancer är en vanlig diagnos hos kvinnor så är juvertumör en vanlig diagnos hos både honkatter och tikar. För att stötta forskningen säljer Agria rosa produkter till förmån för forskning i oktober.

Snart kommer Agria Breed Profiles

Under hösten släpper Agria Djurförsäkring för första gången sjukdomsstatistik för många kattraser.  I Agria Breed Profiles finns värdefull information om vilka diagnoser som förekommer inom vilka raser och hur raserna...

Så introducerar du en ny katt i flocken

Planerar du att utöka kattflocken med ytterligare en fyrfota familjemedlem. Då är det viktigt att låta introduktionen ta tid – i alla fall om man vill behålla en god kattsämja i flocken. 

Vanligaste kattnamnen per kattras

Ragdolls döps till Selma, bengaler till Leo och cornish rex till Yoda. Agrias statistik visar att rasen verkar spela in när man döper katten. Här är listan på de vanligaste namnen per ras.

1 / 4